Op zaterdag 23 februari  heeft de fractie van GroenLinks aan drie inwoners van Bussum het Groene Lintje uitgereikt. Het lintje staat symbool als blijk van waardering voor initiatieven die bijdragen aan een groen, leefbaar en duurzaam Bussum.

De jaarlijkse prijs werd toegekend aan Trudy Nederend, Richard Rigter en Corina van de Water. Mevrouw Nederend strijdt al jaren voor een betere busverbinding voor ouderen tussen Bussum-Zuid en het centrum. Met haar handtekeningenactie in de hand is zij persoonlijk in gesprek gegaan met de provincie Noord-Holland over de noodzaak hiervan. Haar werk zit er nog niet op.

Richard Rigter en Corina van de Water zijn de langstzittende bestuursleden van de Buurt Beheergroep Koopweg-Bijlstraat. Dankzij hun jarenlange inspanning kan de buurt profiteren van onder andere een mooie en veilige speeltuin. Ook zij blijven actief in hun buurt.

Met de uitreiking wil GroenLinks laten zien dat niet alleen de gemeente maar juist ook de burgers, veel doen voor een groen, duurzaam, en buurtvriendelijk Bussum.