Gerben Struik afwezig wegens ziekte

GroenLinks wethouder Gerben Struik is langere tijd afwezig wegens ziekte.

PERSBERICHT

GroenLinks wethouder Gerben Struik is langere tijd afwezig wegens ziekte. Bij hem is kanker geconstateerd.

"Ik ben direct geopereerd en er is meteen gestart met chemotherapie. Ik houd me vast aan het feit dat het goed te behandelen is. De komende maanden moet ik een time-out nemen. Alleen zo kan ik goed genezen”, laat Struik in een korte verklaring weten.

Tijdens zijn afwezigheid zullen de andere leden van het college van burgemeester en wethouders de portefeuille van Struik waarnemen. Burgemeester Han ter Heegde wenst namens het college Gerben spoedig beterschap toe, en veel sterkte voor hem en zijn gezin.

De fractie en het bestuur van GroenLinks Gooise Meren laten weten erg geschrokken te zijn van het bericht. Tegelijk is de partij hoopvol dat Gerben volledig zal genezen.

Gerben Struik blijft lijsttrekker van GroenLinks bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Tijdens zijn afwezigheid zal de nummer twee van de lijst, Barbara Boudewijnse, zijn taken als lijsttrekker overnemen.

Fractie en bestuur van GroenLinks Gooise Meren wensen Gerben en zijn gezin veel sterkte in deze moeilijke periode en een goed herstel.