Op vrijdag 7 februari heeft GroenLinks-lijsttrekker Gerben Struik aan twee personen het jaarlijkse Groene Lintje uitgereikt. Het lintje staat symbool als blijk van waardering voor initiatieven die bijdragen aan een groen, leefbaar en duurzaam Bussum.

De prijs werd dit jaar toegekend aan Paul Witteveen en Johannes Hendriks. 

Als elke school een Paul Witteveen had, zou de verkeerssituatie rond onze scholen een stuk veiliger zijn.

Met dit citaat is al veel gezegd. Als ouder van de Gooilandschool in ’t Spiegel is Witteveen al jaren dagelijks actief op en vooral rond de school. Hij regelt het verkeer, met voorrang voor fietsers en lopers, onderhandelt – met succes - met de gemeente over extra stopverboden en weet buurtbewoners, leerkrachten en kinderen door zijn enthousiasme vaak voor zijn acties te mobiliseren. Zijn overige tijd gebruikt hij voor mantelzorg en vrijwilligerswerk bij de sportclub.

Ook Johannes Hendriks kreeg het lintje opgespeld. Namens alle medewerkers van de in december geopende  Kringloop ’t  Gooi werd hij beloond voor zijn initiatief om in Bussum ‘zijn’ winkel  te starten. Als ondernemer vond hij het  tijd worden om zich meer in te zetten voor  de maatschappij,  en samen met  andere ondernemers besloot hij dat de opbrengst van de winkel ten goede komt aan verschillende goede doelen, zoals Kika, De Voedselbank en Stichting Linda. In de korte tijd dat de winkel open is hebben zich al tien vrijwilligers gemeld om mee te werken.

Met de uitreiking wil GroenLinks laten zien dat niet alleen de gemeente maar juist ook de burgers, veel doen voor een groen, duurzaam, en buurtvriendelijk Bussum. De overheid dient die initiatieven vooral te stimuleren: ‘Juist inwoners zelf kunnen de beste verandering tot stand brengen,’ aldus Struik.