Om het fietsen in Naarden en Bussum aantrekkelijker te maken opent GroenLinks Naarden-Bussum in samenwerking met de Fietsersbond een tijdelijk fietsmeldpunt, waar mensen klachten en tips kunnen melden.

Slecht onderhouden fietspaden, gebrekkige stallingsmogelijkheden, verkeerd geplaatste paaltjes, vervelende verkeerslichten: fietsers komen onderweg heel wat hindernissen tegen. Om die hindernissen uit de weg te ruimen en het fietsen aantrekkelijker te maken start GroenLinks Naarden-Bussum in samenwerking met de plaatselijke Fietsersbond het fietsmeldpunt Ruim Baan voor de Fiets.

Het meldpunt staat per 21 februari 2014 op de nieuwe website van GroenLinks Naarden-Bussum: naarden-bussum.groenlinks.nl/fietsmeldpunt. Op het meldpunt kunnen mensen, zo nodig anoniem, hun klachten melden, maar ook suggesties doen voor verbeteringen, bijvoorbeeld over nieuwe routes of betere bewegwijzering.

Op zaterdag 10 mei 2014 (Landelijke Fietsdag) overhandigt GroenLinks de meldingen aan de nieuwe wethouders Verkeer van Naarden en Bussum met de oproep werk te maken van de meldingen. GroenLinks blijft monitoren wat de verkeerswethouders met de meldingen doen.