Tijdens de Muidense raadsvergadering van 19 november 2015 heeft GroenLinks 1.458 handtekeningen overhandigd aan het college. De petities waren opgesteld met het doel het strandje en de volkstuinen bij de Westbatterij te behouden. Volgens GroenLinks dreigt Muiden twee markante plekken kwijt te raken aan parkeerruimte en privétuinen. 

Bij het verzamelen van handtekeningen ging het om behoud van het Muidense strandje en de volkstuinen bij de Westbatterij. Zouden er op de plaats van het strandje parkeerplaatsen gepland zijn, met de verkoop van de volkstuinen aan KNSF Vastgoed heeft B&W Muiden volgens GroenLinks toegestaan dat veel openbaar groen in de toekomst gaat toebehoren aan een zeer kleine groep mensen, in de vorm van privétuinen. De volkstuinen behoren nu bij het openbaar groen en dat zou in de toekomst zo moeten blijven, aldus de partij.

De petitie voor behoud van het strandje heeft 740 handtekeningen opgeleverd en onder de petitie voor de volkstuinen hebben 718 mensen hun handtekening gezet.  Bij beide is dat ruim 90% van het aantal ondervraagden.

GroenLinks roept inwoners op om te rade te gaan bij de kandidaten op wie zij gestemd hebben tijdens de verkiezingen van 18 november en dan met name degenen die VVD, CDA of D66 gekozen hebben. Die partijen staan immers nog steeds achter het plan voor de buitenhaven. Portengen: “GroenLinks kan niet in z’n eentje zorgen voor behoud van deze twee, door veel Muidenaars geliefde, plekken. Zoek het contact met de raadsleden en vraag ze om uitleg bij de plannen rondom de toekomstige buitenhaven”.