GroenLinks Naarden heeft het wederom goed gedaan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De partij van lijsttrekker Wil de Vries-Kempes behaalde 3 van de 17 zetels in de Naardense gemeenteraad en is daarmee na de VVD en D66 de derde partij in de gemeenteraad. De opkomst was met 61,9% hoog.

Lijsttrekker en kandidaat-wethouder Wil de Vries-Kempes reageert opgetogen op de (voorlopige) uitslag.

"Ik ben heel blij met de hoge opkomst in Naarden. Het laat zien dat de betrokkenheid van de Naarders bij de politiek de afgelopen jaren is toegenomen. Voor GroenLinks is 3 zetels een uitstekende uitslag. Ik beschouw het als een duidelijk signaal dat Naarden met GroenLinks verder wil in het gemeentebestuur. Dat was voor GroenLinks en voor mij persoonlijk de inzet van deze verkiezingen. Ik dank alle GroenLinks-stemmers voor het vertrouwen dat ze ons hebben geschonken."

Dat het vertrouwen van de Naarders groot is in wethouder De Vries-Kempes blijkt ook uit het aantal voorkeursstemmen dat zij kreeg. Met maar liefst 1.296 voorkeursstemmen eindigde ze -na Miriam van Meerten-Kok (VVD)- als tweede. 

Andere winnaars bij de verkiezingen in Naarden waren D66 dat 4 zetels in de wacht sleepte en het CDA dat van 2 naar 3 zetels ging. De Vries-Kempes: "Ik wil Olaf Vroom van D66 en Marleen Sanderse van het CDA van harte feliciteren met dit prachtige resultaat. Voor Naarden is het van belang dat er nu snel een nieuw College komt met continuïteit en breed draagvlak in de nieuwe gemeenteraad. GroenLinks staat klaar om wederom bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen."