Rijkswaterstaat heeft het bord met 50 km/u langs de Rijksweg in overleg met de gemeente Naarden weggehaald. De fracties van PvdA en GroenLinks in Naarden hadden het bord samen opgehangen om aandacht te vragen voor de onveilige en onduidelijke verkeerssituatie. Hoewel het bord nu is weggehaald blijkt de actie wel effect te hebben gehad. Rijkswaterstaat heeft aangegeven de procedure van een verkeersbesluit op te starten om de maximumsnelheid te verlagen naar 50 km/uur. 

Deze procedure duurt minimaal twee maanden, inclusief een bezwarentermijn van zes weken. Voorwaarde voor het besluit is een positief advies van de politie. Afhankelijk van mogelijke bezwaren duurt de procedure langer. Het College van Naarden gaat overleg voeren met Rijkswaterstaat om vooruitlopend op de afronding van de procedure zo spoedig mogelijk de benodigde maatregelen te treffen.

Paul Straver van GroenLinks is tevreden over het resultaat. "Het is goed te zien dat de actie zijn vruchten afwerpt. Het was beter geweest als ze het bord hadden laten hangen, maar belangrijker is dat onze voorgestelde structurele oplossing er komt" 

Straver kijkt alvast vooruit naar de volgende maatregel om de Rijksweg veiliger te krijgen.  "Voor het veiliger maken van het kruispunt met de dubbele oversteek, wordt gedacht aan een rotonde ter hoogte van de Bergmankliniek (vroeger Hagemeyer). Die locatie ligt net buiten de gemeentegrens en valt onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. Voor de realisatie is Naarden daarom afhankelijk van de welwillendheid van Rijkswaterstaat. De kosten van een rotonde zijn aanzienlijk en die kan Naarden momenteel -gegeven de grote tekorten op de begroting- onmogelijk betalen. Rijkswaterstaat moet nu ergens geld vinden voor dit project.", aldus Straver. 

Hij vervolgt: "Er is namelijk een regionaal en landelijk belang mee gemoeid. De bedrijven aan de ventweg van de rijksweg, en zelfs ook voor de Amsterdamsestraatweg, zorgen voor veel vrachtverkeer van en naar de regiogemeenten. Een rotonde zou de verkeersdruk op het kruispunt Churchillstraat-Rijksweg verlichten. Tevens is het een oplossing voor de overlast die bewoners van het deel tussen de huidige afslag en de Bergmankliniek nu ervaren van het vele vrachtverkeer. Een rotonde is verder voordelig voor vrachtwagens die zich vergist hebben in de afslag. Bij de rotonde krijgen ze de mogelijkheid om te keren of via een alternatieve route buiten het woongebied van Naarden om, op de plek van hun bestemming te komen."