In 2013 hebben in totaal 297 inwoners van Muiden, Naarden en Bussum een bijstandsaanvraag ingediend. Ten opzichte van het jaar 2012 is dat een stijging van 87%. Ook de doorlooptijden van bijstandsaanvragen zijn verslechterd. In 2012 was de gemiddelde doorlooptijd nog 13 dagen. In 2013 is dit opgelopen tot 23 dagen, zo blijkt het Jaarverslag van de afdeling Sociale Zaken 2013 van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. GroenLinks maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen. Daarom organiseert de gemeenteraad van Naarden op initiatief van de GroenLinksfractie op 23 april a.s. een voorronde over het Jaarverslag.

GroenLinks wil de voorronde benutten om een beter beeld te krijgen van de problematiek en ideeën op te doen voor verbetering van de dienstverlening. Niet alleen de wethouder zal bevraagd worden, maar ook de Cliëntenraad krijgt ruimte om te vertellen over de ervaringen. Verder worden experts van buiten de gemeente uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op de resultaten en suggesties te doen voor verbetering.

Heeft u zelf goede of juist minder goede ervaringen met Sociale Zaken en/of heeft u ideeën om meer mensen (met en zonder uitkering) in Naarden, Bussum en Muiden aan het werk te krijgen? Laat het dan weten aan Dries Bartelink, woordvoerder Werk en Inkomen van de GroenLinksfractie. U kunt natuurlijk ook zelf meedoen aan de voorronde op 23 april (aanvang: 20.00 uur). Deze staat open voor iedereen. Om mee te spreken dient u zich vooraf aan te melden bij de griffie (griffie@naarden.nl). U kunt de bijeenkomst natuurlijk ook vanaf de publieke tribune volgen.