Hoe makkelijk is het om een fiets te stelen? Op zaterdag 1 maart komt, op uitnodiging van GroenLinks Naarden, een voormalige fietsendief naar de markt in Naarden om dat te demonstreren.

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 750.000 fietsen gestolen. De meeste daarvan gewoon rond het eigen huis of bij een winkel. Elektrische fietsen vormen steeds vaker het doelwit, omdat de waarde van deze fietsen aanmerkelijk hoger ligt dan gemiddeld. Ook in Naarden worden fietsen gestolen, terwijl dit vaak eenvoudig te voorkomen is. 

In zijn Fiets & Diefstalshow laat de voormalige fietsendief zien welke fietssloten zwak zijn en hoe mensen het dieven wel heel gemakkelijk maken. In razend tempo steelt de dief tal van fietsen die of met een slecht slot of op een verkeerde manier gestald staan. Terloops vertelt de ervaren steler wat mensen zelf kunnen doen om diefstal te voorkomen en ook hoe ze kunnen voorkomen dat ze zonder het te beseffen heler worden van een gestolen fiets.

De Fiets & Diefstalshow wordt op zaterdag 1 maart om 11.00 uur gegeven op de markt in Naarden Vesting bij de kraam van GroenLinks. Nadien zal de fietsendief adviezen geven aan fietsers die vragen hebben over de kwaliteit van de sloten op hun fiets. 

De demonstratie is onderdeel van de GroenLinks-campagne Ruim Baan voor de Fiets. Eerder dit jaar lanceerde GroenLinks in samenwerking met de Fietsersbond al een meldpunt waar inwoners terecht kunnen met klachten en suggesties om Naarden en Bussum fietsvriendelijker te maken: naarden-bussum.groenlinks.nl/fietsmeldpunt.