Ton Kloosterman met zijn onderscheiding

Groen Lintje voor Ton Kloosterman

Op 20 maart heeft Ton Kloosterman het jaarlijkse Groene Lintje van GroenLinks opgespeld gekregen. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Volkstuinvereniging Naarden. 

GroenLinks had het lintje al eind 2016 voor hem gereserveerd maar hij wilde liever wachten met de ontvangst tot het voorjaar, wanneer de eerste knoppen weer aan de bomen zitten. Zijn oorkonde heeft immers alles te maken met groei en bloei. 
Kloosterman krijgt het lintje omdat hij al vele jaren, nu het veertiende jaar, de kinderen van basisschool De Tweemaster begeleidt in hun moestuintjes aan de Keverdijk. Volgens de leerkrachten gebeurt dat met veel liefde en toewijding. Niet voor niets noemen de leerlingen hem al ‘ome Ton’. Ieder jaar maakt hij de tuinen winter- en voorjaarsklaar en helpt hij de kinderen tijdens hun wekelijkse bezoek. “Het moet er wel een beetje mooi uitzien” en daarom heeft hij de gouden duim ingesteld voor degene die aan het einde van het seizoen het mooiste tuintje heeft. Directie en leerkrachten van De Tweemaster waren bij de uitreiking aanwezig om te onderstrepen hoeveel belangeloos werk er door Ton wordt verzet. 
Door te werken in hun eigen moestuin leren de kinderen op een leuke manier waar hun eten vandaan komt en het maakt ze al vroeg bewust van natuur en milieu. Bovendien zijn ze lekker actief buiten bezig. 

De uitreiking van het Groene Lintje is een landelijk initiatief. Ieder jaar kent GroenLinks Het Groene Lintje toe aan mensen die belangeloos initiatieven ontplooien op het gebied van duurzaamheid en bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Bijvoorbeeld door verantwoord ondernemen, milieubescherming of energiebesparing.
Weet u iemand die in aanmerking kan komen voor het Groene Lintje? Stuur een e-mail naar groenlinksgooisemeren@outlook.com