Op donderdag 27 maart zijn de nieuwe fracties van GroenLinks in Naarden en Bussum geïnstalleerd in de gemeenteraad. Dries Bartelink (Naarden) en Gerben Struik (GroenLinks) zijn de nieuwe fractievoorzitters.

De nieuwe fractie van GroenLinks in Bussum bestaat uit Gerben Struik (fractievoorzitter) en Barbara Boudewijnse. De fractie wordt verder aangevuld met Freek Vos, Wanda Griffioen en Henk Lansink als beoogd commissieleden. Verder blijft Martha Ursem fungeren als fractiemedewerker.

GroenLinks heeft in Naarden 3 van de in totaal 17 zetels bemachtigd. Tijdens de installatievergadering in het stadhuis van Naarden werden Dries Bartelink (fractievoorzitter), Wil de Vries-Kempes en Paul Straver geïnstalleerd als raadslid in de nieuwe gemeenteraad. Wil de Vries-Kempes heeft vooraf aangegeven dat zij -indien GroenLinks niet in het College komt- een rol op de achtergrond zal gaan vervullen als steunfractielid. Gezien het verloop van de coalitiebesprekingen in Naarden is dit een reëel scenario. Naar verwachting zal daarom Maria van Rooijen haar plaats op korte termijn innemen. Maria draait tot die tijd al mee als volwaardig lid van de fractie.